Вітаю Вас Гість | RSS
Сб
2024-04-20, 08:43
сайт Сахновщинської селищної ради
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Погано
3. Жахливо
4. Добре
5. Непогано
Всього відповідей: 9

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 3 » Рішення щодо пільг на податок на землю
15:02
Рішення щодо пільг на податок на землю

Сахновщинська селищна рада

Сахновщинського району Харківської області

ІІ сесія VІІ скликання

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 27 листопада 2015 року №40-VII

Про встановлення земельного податку

на території Сахновщинської селищної ради

 

 

      Керуючись частиною 1 статті 144 Конституції України, розділ XIII Податкового Кодексу України статті 7, 8, 12. п.12.1.2, п.12.3, 12.3.1,  ст.270, 271, 273, 274, 277, 281, 282, 284, 284.1 розділом ІІІ Земельного Кодексу України, пунктом 35 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сахновщинська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

Встановити земельний податок на території Сахновщинської селищної ради:

1.Встановити платників  земельного податку на території Сахновщинської селищної ради

1.1.  Власників земельних ділянок, земельних часток (паїв);

1.2.  Землекористувачів.

2.Встановити об'єкти оподаткування земельним податком.

2.1. Земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні;

2.2. Земельні частки (паї), які перебувають у власності.

3.Базою оподаткування земельним податком є:

3.1. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого нормативними документами;

3.2. Площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

4.Ставки земельного податку в межах населених пунктів смт Сахновщина, с.Жовтень, с.Чорнолозка, с.Германівка за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено :

4.1. Встановлюється у розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб'єктів господарювання ст.274.2 ПКУ

4.2. Для сільськогосподарських угідь (ведення ОСГ та городництва) – 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки,

4.3. Для багаторічних насаджень – 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.

4.4. На земельні ділянки, зайняті житловим фондом (присадибні ділянки), індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб – 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.

4.5. Ставки податку для земельних ділянок зайнятих під складськими, виробничими, торгівельними приміщеннями, будівлями та спорудами, та іншими земельними ділянками, на які не укладено договори оренди землі, в розмірі - 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки ст.274.1 ПКУ

5.Ставки земельного податку за межами населених пунктів смт Сахновщина, с.Жовтень, с.Чорнолозка, с.Германівка встановлюється у розмірі 0,5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області з урахуванням коефіцієнту індексації.

6.Строк сплати податку на землю та порядок його обчислення

6.1. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

6.2. Облік фізичних осіб - платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня.

6.3. Податкове зобов'язання щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами (юридичними особами та суб’єктами підприємницької діяльності) земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.

6.4. Податок на землю фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

6.5. При переході права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди (їх частини), з урахуванням прибудинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку.

7.Податковий період для плати за землю

7.1. Базовим податковим (звітним) періодом для плати податку за землю є календарний рік.

7.2. Базовий податковий (звітний) рік починається 1 січня і закінчується 31 грудня того ж року (для новостворених підприємств та організацій, а також у зв'язку із набуттям права власності та/або користування на нові земельні ділянки може бути меншим 12 місяців).

8.Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб та особливості оподаткування

8.1. Від сплати податку звільняються:

8.1.1. інваліди першої і другої групи;

8.1.2. фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

8.1.3. пенсіонери (за віком);

8.1.4. ветерани війни та особи, прирівняні до них на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

8.1.5. фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

8.2. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб пунктом 281.1 статті 281 ПКУ, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

8.2.1. для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш   2 гектари;

8.2.2. для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка в селищах) - не більш 0,15 гектара;

8.2.3. для індивідуального дачного будівництва - не більш 0,10 гектара;

8.2.4. для будівництва індивідуальних гаражів - не більш 0,01 гектара;

8.2.5. для ведення садівництва - не більш 0,12 гектара.

9. Пільги щодо сплати земельного податку для юридичних осіб та особливості оподаткування.

9.1. Звільняються від сплати земельного податку, а саме:

9.1.1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації державної, та комунальної форми власності, які розміщені на території Сахновщинської селищної ради і мають: технічну документацію на майно, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або свідоцтво про право власності, які утримуються за рахунок коштів державних або місцевих бюджетів,  релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку;

9.1.2. Комунальні  підприємства незалежно від форм господарювання, засновниками яких є Сахновщинська селищна рада.

9.2. Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право. У разі втрати права на пільгу протягом року, податок сплачується починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому втрачено це право.

9.3. Якщо платники податку, які користуються пільгами з цього податку, надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачується на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території.

Ця норма не поширюється на бюджетні установи у разі надання ними будівель, споруд (їх частин) в тимчасове користування (оренду) іншим бюджетним установам, дошкільним, загальноосвітнім навчальним закладам незалежно від форм власності і джерел фінансування.

9.4 Пільга з податку за землю може надаватись індивідуально підприємствам і установам згідно їх звернень, і пропозицій, враховуючи соціальну вагомість таких підприємств, і установ в життєдіяльності Сахновщинської селищної територіальної громади.

10. Оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Сахновщинської селищної ради.

11. Дане рішення набуває чинності з 01 січня 2016 року.

12.Старшому інспектору селищної ради Бондарю В.А. надати копію рішення  Сахновщинському відділенню Красноградської ОДПІ для проведення нарахувань та контролю своєчасної сплати земельного податку.

13. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Коба В.В.). та постійну депутатську комісією  з питань планування, благоустрою, бюджету (фінансів), будівництва та комунального майна (Приходько В.В).              

 

                

 

 

                                    Сахновщинський

                                    селищний голова                                            В.В.Сидоренко

Переглядів: 674 | Додав: Виктор
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz