Вітаю Вас Гість | RSS
Чт
2024-03-28, 18:02
сайт Сахновщинської селищної ради
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Погано
3. Жахливо
4. Добре
5. Непогано
Всього відповідей: 9

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 12 » ПАЙОВА УЧАСТЬ У РОЗВИТОКУ ІНФРАСТРУКТУРИ САХНОВЩИНИ
10:23
ПАЙОВА УЧАСТЬ У РОЗВИТОКУ ІНФРАСТРУКТУРИ САХНОВЩИНИ

Сахновщинська селищна рада
Сахновщинського району Харківської області
ХХVІІ сесія VІ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

Від 07 листопада 2012 року № 717 -VI
Про пайову участь у розвитку інфраструктури селища
Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка.

    З метою належного утримання та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка, відповідно до ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись ст.26, п.7 ст.27, ст.31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україна», Правилами визначення вартості будівництва ДБН Д.1.1-1-2000, затверджених наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 27.08.2000 року № 174, Сахновщинська селищна рада

В И Р І Ш И Л А:

    1. Затвердити Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів та типовий договір пайової участі у розвитку інфраструктури селища Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка.

    2. Секретарю селищної ради Журавлю В.І. оприлюднити дане рішення селищної ради на офіційному веб-сайті селищної ради в мережі інтернет або опублікувати в районній газеті «Колос».

    3. Дане рішення ради набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

    4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку території та підприємництва (Приходько В В.).

     Сахновщинський
     селищний голова                        В.В.Сидоренко

Затверджено
рішенням ХХVII сесії Сахновщинської
селищної ради VI скликання
від 07 листопада 2012 року № 717-VI

Порядок
залучення і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури
 смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка
.


   1. Загальні положення.
      1.1. Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Сахновщинської селищної ради (далі - Порядок) розроблено відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про регулювання містобудівної діяльності», а також Правил визначення вартості будівництва ДБН Д.1.1-1-2000, затверджених наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 27.08.2000 р. № 174.
      1.2. Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки , зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів селищної ради, крім випадків, передбачених пунктом 2.6 цього Порядку.
      1.3. У цьому Порядку терміни та визначення вживаються у такому значенні:
        - будівництво ¬¬¬¬– спорудження нового об’єкта будівництва, а також реконструкція, розширення, добудова, реставрація , капітальний ремонт, впорядкування існуючих об’єктів містобудування, розширення та технічне переоснащення підприємств;
        - об’єкти будівництва – окрема будівля чи споруда (з належними до неї устаткуванням, меблями, інструментами, галереями, естакадами, підсобними та допоміжними надвірними будівлями, внутрішніми інженерними мережами), будівництво якої здійснюється за окремим проектом та кошторисом, або сукупність будівель чи (та) споруд, будівництво яких здійснюється на одному будівельному майданчику за єдиною проектно-кошторисною документацією зі зведеним кошторисним розрахунком вартості будівництва або зі зведенням витрат;
            - замовник – фізична або юридична особа, яка має намір щодо забудови території (однієї чи декількох земельних ділянок) і подала в установленому законодавством порядку відповідну заяву;
           - інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура селища та сіл селищної ради – комплекс інженерних, транспортних споруд і комунікацій, а також об’єктів соціального та культурного обслуговування населення, призначених для забезпечення стійкого розвитку та функціонування селища та сіл селищної ради;
           - житловий фонд соціального призначення – сукупність соціального житла, що надається громадянам України, які відповідно до вимог чинного законодавства потребують соціального захисту;
           - доступне житло – житло, яке побудоване або будується за державної підтримки громадянами, які, відповідно до законодавства, потребують поліпшення житлових умов.
     2. Порядок залучення коштів
        2.1. Пайова участь у розвитку інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка полягає у перерахуванні замовником до прийняття закінченого будівництвом об’єкта в експлуатацію до селищного бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.
Пайовий внесок сплачується замовником на підставі відповідного договору, укладеного між ним та Сахновщинською селищною радою в особі селищного голови.
        2.2. Договір про пайову участь укладається протягом 15 робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про укладення договору з доданими до нього документами, що підтверджують вартість будівництва з техніко-економічними показниками, але до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.
        2.3. Істотними умовами договору про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту є:
        - розмір пайової участі (внеску);
        - терміни (графік) оплати пайового внеску;
        - відповідальність сторін.
    Невід'ємною частиною договору є розрахунок величини пайової участі замовника у створення інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка.
        2.4. Рішенням виконавчого комітету про надання вихідних даних для проектування об’єкта будівництва замовнику доводиться вимога закону щодо участі у розвитку інфраструктури та вносяться пропозиції щодо термінів подачі документів для укладення договору.
       2.5. Підготовку тексту договору проводить керуючий справами селищної ради.
        2.6. До пайової участі у розвитку інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка не залучаються замовники у разі здійснення будівництва:
         а) об’єктів будь-якого призначення на замовлення державних органів або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів;
          б) будівель навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення;
          в) будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;
          г) індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках;
          д) об’єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів або аукціонів;
          э) об’єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об'єктів соціальної інфраструктури;
         ж) об’єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру;
     3.Розрахунок розміру пайової участі.
        3.1. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів визначається комісією з питань землекористування, архітектури та будівництва селищної ради відповідно до розміру, встановленого пунктом 3.3 цього Порядку, з урахуванням загальної кошторисної вартості спорудження об’єкта будівництва, визначеної згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами. При цьому не враховуються витрати з придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх та позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.
      3.2. У разі, коли загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта не визначена згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами, вона визначається виходячи з опосередкованої вартості спорудження об”єкта будівництва, установленої станом на день укладення договору.
      3.3. Розмір пайової участі у розвитку інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка з урахуванням інших передбачених законом відрахувань, становить:
       - 5 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта - для нежитлових будівель та споруд;
       - 0,5 відсотки загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта - для житлових будинків.
Примітка: при переплануванні житлових приміщень у нежитлові розмір становить 10 відсотків, нежитлових у житлові – 4 відсотки ( з урахуванням підпункту г) пункту 2.6 цього Порядку).
      3.4.Якщо технічними умовами передбачається необхідність будівництва замовником інженерних мереж або об’єктів інженерної інфраструктури поза межами його земельної ділянки які також будуть використовуватися для потреб громади, розмір пайової участі у розвитку інфраструктури зменшується на суму їх кошторисної вартості, а такі інженерні мережі та/або об’єкти передаються у комунальну власність.
     4. Порядок сплати коштів пайової участі.
        4.1. Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка сплачується в повному обсязі до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію в грошовій формі єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається договором.
        4.2.Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури зараховується до спеціального фонду бюджету Сахновщинської селищної ради .
        4.3. У разі невиконання замовником умов пункту 2.1 цього Порядку виконком має право:
         а) відмовити у наданні дозволу на виконання земляних робіт - при порушенні рекомендованих термінів подачі документів для укладання договору;
         б) відкласти вирішення питання оформлення права власності на об’єкт містобудування – при порушенні замовником термінів сплати коштів, визначених у договорі.
        4.4. Контроль за дотриманням замовником вимог цього порядку покладається на спеціаліста селищної ради з земельних питань та будівництва.
        4.5. Спори, пов’язані з пайовою участю замовників у розвиток інфраструктури смт. Сахновщина та населених пунктів селищної ради, вирішуються в судовому порядку.
     5. Використання пайових внесків.
        5.1. Кошти, отримані як пайова участь замовників об'єктів містобудування, можуть використовуватися виключно на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Сахновщина та сіл Жовтень, Чорнолозка, Германівка та відшкодування замовнику різниці між здійсненими витратами на будівництво інженерних мереж та/або об’єктів інженерної інфраструктури та розміром пайової участі замовника у розвитку інфраструктури .
        5.2. Рішення щодо розподілу та цільового використання коштів, отриманих від замовників будівництва як пайова участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, приймає сесія Сахновщинської селищної ради.
Переглядів: 720 | Додав: Виктор
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz